Notícies

Abans no arribi el fred, FEM una sortida a la platja

Per acomiadar l’estiu, 80 persones grans acompanyades per l’ l’equip del Fem Companyia, vàrem fer una sortida a la platja de Riells, amb  l’objectiu d’acostar a la platja  les persones usuàries del Fem companyia que no tenen la oportunitat d’anar-hi. Moltes d’aquestes persones , només veuen al mar en aquesta ocasió i per a nosaltres és un privilegi poder-les acompanyar i veure-les gaudir.

Dos autocars, visites a les botigues, tapes de calamars a la romana, un toc amb vistes al mar i una parada a la fàbrica d’anxoves abans de marxar a casa, aquests van ser alguns dels ingredients que descriuen aquesta excursió, a part de la xerinola, l’alegria i l’agraïment del grup.

[Llegir la notícia...]

Reconeixement de la feina feta

El passat dia 23 de setembre, el Diari de Girona es feia ressò del reconeixement que el Conseller Boi Ruiz feia de diferents projectes. Un d'ells era la gestió integrada de recursos socials i de salut al Pla de l'Estany del Cat Salut, la Clínica Salus i l'Àrea de Benestar Social del Pla de l'Estany. Us adjuntem link per tal que pugueu accedir a la notícia completa.

Diari de Girona

[Llegir la notícia...]

Cicle de Cinema per a la Inclusió Social

L'ÀREA DE BENESTAR DEL CONSELL ENCETA UN NOU CICLE DE CINEMA PER LA INCLUSIÓ SOCIAL PER REFLEXIONAR SOBRE LA SALUT MENTAL

La 5à edició del Cicle de Cinema per la Inclusió Social, que en aquesta edició porta per títol “Una realitat desajustada. La salut mental”, s’enceta dimarts vinent, 6 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, amb la tragicomèdia titulada “Sólo te tengo a ti”, de Laetitia Colombani, a les 21h i al Museu Darder de Banyoles.

Per inaugurar aquest cicle es comptarà amb la presència de Juan Bellido,  psiquiatre i piscoanalista expert en cinema i salut mental, que ha participat com a ponent en cicles organitzats per Caixaforum així com també en conferències i taules rodones relacionats amb salut mental i cinema. Juan Bellido, a banda de presentar la primera sessió, també ha assessorat en la programació d’aquest cicle.

Aquest cicle, que s’organitza des del Pla Local d’Inclusió Social de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, pretén reflexionar sobre aquest tabú que encara pesa sobre la societat i pretén posar coneixement sobre els efectes de la malaltia a les persones afectades i al seu entorn. Per tal d’aprofundir en la temàtica, en cadascuna de les sessions del cicle hi haurà un especialista diferent que presentarà la pel·lícula i explicarà els seus aspectes més rellevants.

El cicle compta amb quatre sessions gratuïtes que tindran lloc al Museu Darder de Banyoles. Les tres primeres es projectaran en dimarts i la última tindrà lloc un diumenge. En concret, s’oferiran les següents pel·lícules:

          - Dimarts 6 d’octubre: “Sólo te tengo a ti” (Laetitia Colombani / França / 2002).

- Dimarts 27 d’octubre: “Lars y una chica de verdad” (Craig Gillespie / Estats Units / 2007).

- Dimarts 17 de novembre: “La habitación del hijo” (Nanni Moretti / Itàlia / 2001).

- Diumenge 13 de desembre: “Some voices” (Simon Cellan / Gran Bretanya / 2000).

[Llegir la notícia...]

Dia Europeu Contra el Tràfic de Persones

El dia 18 d’octubre es el DIA EUROPEU CONTRA EL TRÀFIC DE PERSONES, tindrem a Banyoles un representat de l’associació ESCLAVITUD XXI, fent una xerrada sobre l’esclavitud sexual al segle XXI.

  • La ONU calcula que, actualment hi han uns 27 milions d’esclaus en tot el món.
  • De 600.000 a 800.000 persones son traficades en el món anualment. Aproximadament un 80% son dones i nenes, i fins un 50% son menors.
  • Segons un article en El País el 17 de maig de 2009 “hi ha 400.000 prostitutes a Espanya i el 90% exerceix l’activitat contra la seva voluntat.
  • Al menys 18.000 dones son traficades cada any per ser explotades sexualment a Espanya (Informa de la Guàrdia Civil. 20 minutos 26-3-2008)

Esclavitud XXI es una associació centrada en lluitar contra qualsevol forma d’esclavitud que s’estigui produint actulament, en especial les que tenen lloc al nostre país, incloent el tràfic de persones, la prostitució i les feines forçades.

Mentre hi hagi persones que comprin dones com si fossin objectes, n’hi haurà d’altres disposades a vendre-les.

QUE EL TRÀFIC DE PERSONES ACABI TAMBÉ DEPÈN DE TU.

Més informació: https://www.facebook.com/events/1618429898407533/

Preu: Gratuït

Data: Diumenge 18 d’octubre del 2016

Hora: 18h

Lloc: CCFEAM BANYOLES
         C/ Concòrdia de les aigües de l’Estany, nº 40

Organitza: CCFEAM BANYOLES 

[Llegir la notícia...]

Una proposta gastronòmica farcida de lletres

La literatura està plena de referències gastronòmiques, receptes de cuina, descripcions d’àpats suculents... Tot això és el que us proposem en aquest taller.

De la mà d’autors literaris catalans ens endinsarem a la cuina que més els agradava guiats per entesos en el tema. Jaume Fàbrega ens portarà a les cuines medievals d’Eiximenis, recollides al “Llibre de Coc”; Xavier Pla ens farà conèixer l’obra i les receptes de “La vida lenta” de Josep Pla; l’editor Oriol Ponseti-Morlà ens parlarà de Prudenci Bertrana, concretament de la novel·la “Nàufrags” (obra que transcorre a Banyoles) i de la gran afició a la cacera del seu autor; i finalment, Narcís Comadira ens explicarà en pròpia veu el que cuina al seu llibre “Fórmules Magistrals”.

Juntament amb l’apartat literari us oferim el recorregut gastronòmic. Albert Gómez Jané de la fonda La Barretina d’Orfes i Esther Pagès Roca de Can Roca d’Esponellà (restaurant on Josep Pla solia menjar quan estava per la comarca) ens cuinaran amb destresa i tradició els plats escrits i descrits per aquests grans homes de lletres.

Us esperem tots els dijous del mes d’octubre al cafè del Sol (plaça de les Rodes de Banyoles) per cuinar junts la literatura.

[Llegir la notícia...]

Comença el curs 2015-2016 del programa Gent Gran Activa.

El passat 21 de setembre es van iniciar les classes de gimnàstica de manteniment, adreçades a aquelles persones majors de 55 anys residents a Banyoles.

El programa Gent Gran Activa consisteix en un conjunt d’activitats organitzades per evitar les situacions de soledat i aïllament, la immobilitat, i l’agreujament de problemes específics de salut i per prevenir l’exclusió de les persones grans, desenvolupant actuacions positives de promoció de la salut que posin èmfasi en les potencialitats, no tan sols en les dificultats.

El programa Gent Gran activa, es desenvolupa al llarg de cinc objectius fonamentals com són:

• Conservar la salut  mitjançant l’adquisició d’hàbits saludables.

• Formar la gent gran i ampliar els seus coneixements ja que la formació aporta avantatges importants a nivell mental, físic, psicològic i social i també comporta beneficis per a tota la comunitat.

• Aconseguir la interrelació grupal de les persones.

• Ocupar el temps de lleure de la gent gran d’una forma enriquidora i que estimuli la seva participació.

• Detectar a mig termini els seus propis interessos, així com les situacions de risc que impliquin la intervenció del serveis socials.

Enguany s’han ofertat 10 grups: 4 al pavelló de la Draga, 2 al Centre Cívic Banyoles, 2 al pavelló de Can Puig i 2 més al casal de Sant Pere, tots ells, excepte els darrers,  es realitzen en horari de matí.

Els grups estan conduïts per professionals de l’activitat física i l’esport, que fan especial incidència en treballar aspectes relacionats amb la salut i l’esport, la participació, la formació, les relacions... en aquesta etapa de la vida.

En aquesta edició comptem amb 75 participants, la majoria dones. Si alguna persona està interessat encara queden places disponibles. Les inscripcions es realitzen al Centre Cívic Banyoles de dilluns a divendres de 3 de la tarda a 10 del vespre.

[Llegir la notícia...]

Èxit de participació a la 5a Mostra d’Entitats d’Acció Social del Pla de l’Estany

La Mostra d’Entitats, celebrada el passat dissabte 26 de setembre, va omplir la plaça Major de Banyoles de públic, música i activitats. A banda del que oferien els estands de les 25 entitats participants en aquesta edició de la mostra, la diada comptava amb un programa d’activitats que van realitzar les pròpies entitats.

Primer, dansa africana a càrrec de l’Associació Legki Yakaru. Seguidament, l’obra de teatre “Les 2 Banyoles”,  realitzada per algunes de les entitats de la mostra i dirigida per La Nave Va. Finalment, una sardana de germanor, símbol d’unió i cohesió, dinamitzada pel Foment de la Sardana, la qual s’hi varen agermanar una gran quantitat de persones.

El president del Consell Comarcal, Sr. Jordi Xargay, va obrir l’acte i la presentació va córrer a càrrec d’Irene Tohà, la carismàtica presentadora del programa de ràdio “Els 4 cantons” organitzat per la Fundació Estany.

El lema que varen escollir les entitats per a la mostra d’enguany va ser “Nosaltres reflexionem i actuem. I tu?”. Aprofitant que era diada de reflexió abans de les eleccions, les entitats feien una crida a la societat per tal que no només reflexionin sobre les desigualtats social, sinó que també actuïn davant d’elles.

La Mostra d’Entitats es va organitzar des del Pla de Desenvolupament Comunitari i el Pla Local d’Inclusió Social de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, juntament amb les entitats participants. 

[Llegir la notícia...]

El Fem Companyia a la Mostra d'Entitats Socials
El dissabte 26 de setembre el servei Fem Companyia amb la col·laboració del Consell Consultiu de la Gent Gran del Pla de l'Estany va participar a la Mostra d'entitats portant a terme una acció de sensibilització envers l'envelliment actiu anomenat "Grans Actius" per donar major visibilitat a aquest col·lectiu. Gent gran de tota la comarca va participar fent flors amb roba reciclada que es van vendre a 1 euro. Els diners recaptats seran destinats a projectes socials. L'acció va tenir una molt bona acollida tant per part de la gent gran que va participar-hi com de la ciutadania que va col·laborar.

[Llegir la notícia...]

5a Mostra d'entitats d'acció Social

La 5a Mostra d’Entitats d’Acció Social del Pla de l’Estany se celebrarà el dissabte 26 de setembre, al matí, a la plaça Major de Banyoles i comptarà amb la participació de 27 entitats socials provinents de tota la comarca. 

Començarà a les 11.30h amb l’espectacle de dansa africana a càrrec de l’Associació Legki Yakaru i seguidament es representarà l’obra de teatre“Les 2 Banyoles” que han preparat les entitats sota la direcció de La Nave Va. La programació acabarà amb una sardana de germanor que dirigirà l’Associació Foment de la Sardana.

A la Mostra s’exposarà per primera vegada el “Mural per a la convivència”

En aquesta edició, el lema de la mostra és: “Nosaltres reflexionem i actuem. I tu?”

La Mostra d’Entitats d’Acció Social l’organitza el Pla Local d’Inclusió de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany juntament amb les entitats participants a la mostra. 

 

[Llegir la notícia...]

L’efecte Papallona

Tot va començar un dilluns de principis d’abril de 2015, a la seu de Benestar Social del Pla de l’Estany, mentre comentàvem, amb les companyes de feina, una cursa de deu quilòmetres que havíem fet algunes de nosaltres. Mentre en parlàvem, el nostre Cap s’afegí a la conversa i ens proposà assolir un repte: participar a la Trailwalker 2016. Les quatre companyes, poca cosa sabíem d’aquesta cursa de cent quilòmetres, que recorre les comarques gironines de ponent cap a llevant, organitzada per OxfamIntermón amb l’objectiu de recaptar fons per lluitar contra la fam i la pobresa. 

En un primer moment, el repte ens va espantar, i se’ns va fer una muntanya, una fita impossible d’assolir. Amb el pas dels dies, però, ens varem anar engrescant, i va aparèixer un factor clau a l’hora de vèncer qualsevol dificultat: la il·lusió. Teníem per endavant un any per preparar-nos per aquesta dura carrera i a la vegada apassionant. 

Després de donar-li moltes voltes i de descartar moltes opcions, varem triar el nom del nostre equip. En aquest cas, el nom fa la cosa. Pensàvem que el nom a triar, havia de resumir l’esperit de l’equip format per dues educadores socials i dues treballadores socials de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. I el nom escollit va ser l’Efecte Papallona.   

Així, cada integrant de l’equip és una ala de la papallona i juntes la conformem. Però per a poder volar, ens cal l’aliment de les flors: totes les persones que ens donen suport en aquesta aventura. Sense la seva ajuda, el repte se’ns faria del tot impossible. 

Estem convençudes que l’aleteig d’aquesta papallona tindrà efectes positius per a la nostra feina, i el que és més important, en algun racó de món, aquest aleteig es convertirà en una forta sacsejada contra la fam i la pobresa, de la mà dels projectes d’OxfamIntermón. Per nosaltres, doncs, és una cursa amb compromís, amb voluntat i amb esperit d’equip. L’aventura, doncs, no ha fet més que començar. A volaaaar!!!!!!!!!!!!!!

[Llegir la notícia...]

Pàgina 9 de 13Primera   Anterior   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Següent   Última