[Llegir la notícia...]
El dissabte 12 de març, 22 professionals que treballen en l’ àmbit de la infància van participar al taller de Mindfulness organitzat pel CDIAP Pla de l’Estany i impartit per Maria Canals, psicòloga que treballa a nivell clínic i educatiu en la pràctica de Mindfulness o Atenció Plena.
El Mindfulness entès com una actitud i no com una eina, ens ajuda a posar consciència a qualsevol activitat del dia a dia, a l’experiència del moment present amb interès, curiositat i acceptació, per això ens cal aprendre a desconnectar el nostre “pilot automàtic”, a fi de recuperar el nostre equilibri intern. Si aconseguim impregnar-nos d’aquesta actitud, la relació amb els infants pot arribar a ser diferent, més plena, més sentida, més gaudida...
Alguns dels beneficis de l’atenció o de la consciència plena (traducció de “Mindfulness”) són la reducció de l’estrès, l’augment de l’autoconsciència, la resolució de conflictes evitant la reacció, la millora del benestar personal i del nostre entorn...
En definitiva, aquest tipus d’atenció ens permet aprendre a relacionar-nos de forma directa amb allò que està passant en la nostra vida, prendre consciència del nostre aquí i ara, del moment present.
L'EFECTE PAPALLONA ha estat un dels dos guanyadors del sorteig d'un patrocini de 1.500€ per a participar a la Trailwalker Girona 2016!!!
Us heu d'impregnar d'aquest sentiment d'alegria!! I que aquest sentiment us acompanyi durant els 100km, i amb l'orgull de saber que teniu molt suport (4.253 visualitzacions del vostre vídeo en el moment de penjar aquesta notícia)!!!!
ÀNIMS EQUIPÀS!!!
La New Health Foundation (institució sense ànim de lucre d'observació i optimització dels sistemes de salut, sanitaris, atenció social i suport familiar i de l'entorn per a millorar la qualitat de vida en els processos d'alta dependència) ha reconegut com a bona pràctica la
A càrrec de Judit Padrès
Coach personal. Formada en educació social, PNL,coaching i hipnosis ericksoniana
A vegades volem assolir fites personals però no sabem com arribar-hi o no sabem com posar-nos-hi. El coaching i la PNL ens donen eines per saber planificar-nos i definir què volem amb claredat, de manera que sigui més fàcil assolir-ho. Amb aquesta xerrada podràs conèixer els factors que són importants per definir i concretar al màxim els teus objectius i poder-los portar a terme.
QUAN? dimarts, 19 de gener de 2016 a les 19:30 h
ON? a la Cúpula- Espai formació de l’Àrea de Benestar Social
c. Pere Alsius, 12, 3a planta. Banyoles
Més informació: siad@cbsplaestany.cat - 972 580 388
Aquest dijous 3 de desembre, a les 18.30h a l’Auditori de Banyoles, es presenta la Guia de recursos per a persones amb discapacitat intel·lectual del Pla de l’Estany coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat del Pla de l’Estany.
Seguidament es farà la lectura del manifest que aquest any es centra en el lema: “Jo també vull ser independent!”. Per acabar la jornada, a les 17h a la plaça Major, es farà l’enlairada de globus amb llum i una xocolatada a càrrec dels Cuiners de l’Estany.
La Guia ha estat elaborada per la Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany i recull els diferents recursos als quals poden accedir les persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca.
Es dirigeix a les famílies de persones amb discapacitat i també als professionals que els atenen. La guia s’ha elaborat intentant que fos al màxim de simple, clara i entenedora per a tothom.
El passat mes d’octubre el CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç) Pla de l’Estany va celebrar el seu 10è aniversari.
El CDIAP Pla de L’Estany es configura com un servei d’atenció als infants amb algun trastorn en el seu desenvolupament, o amb risc de patir-lo, a les seves famílies i al seu entorn. És per això, que el nostre principal objectiu és el d’oferir, segons un model bio-psico-social, tot el que des de la prevenció i l’assistència pugui potenciar, en aquests infants la seva la capacitat de desenvolupament i de benestar, possibilitant de la forma més complerta la seva integració en el medi familiar, escolar i social, així com la seva autonomia personal.
El CDIAP Pla de l’Estany depèn de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, formant part de la Xarxa Bàsica de Serveis Socials de Responsabilitat Pública, integrat en el sistema català de Serveis Socials.
L’equip del CDIAP Pla de l’Estany està constituït per un equip multidisciplinari (logopeda, fisioterapeuta/psicomotricista, psicòloga, psicopedagoga, treballadora social i neuropediatra) que permet la visió de l’infant en la seva globalitat.
La sectorització i planificació territorial del CDIAP, el fa accessible a tots els usuaris, facilitant la coordinació amb els diferents professionals i institucions que tenen cura dels infants de la comarca del Pla de l’Estany.
Fins abans de la creació del CDIAP Pla de l’Estany, novembre de 2005, tots els infants de la nostra comarca amb algun trastorn en el seu desenvolupament o amb el risc de patir-lo calia que es desplacessin al CAD Girona, amb els inconvenients que això suposava, prova d’això és que en aquells moments el CAD Girona atenia 6 de la nostra comarca i durant aquest anys el CDIAP Pla de l’Estany ha atès una mitja de 185 infants l’any.
La gran majoria dels casos són derivats pels serveis educatius, seguits dels serveis mèdics, els Serveis Socials i de la pròpia família.
A més, d’aquesta atenció directa als infants i a les seves famílies, el CDIAP Pla de l’Estany porta a terme diverses tasques a nivell de prevenció, a través de Jornades i tallers dirigits tant a professionals com a famílies. També, organitza xerrades adreçades a les famílies per tal d’ajudar-les en la criança i l’educació dels seus fill/es.