Notícies

Una proposta gastronòmica farcida de lletres
01, d’octubre 2015 12:58

La literatura està plena de referències gastronòmiques, receptes de cuina, descripcions d’àpats suculents... Tot això és el que us proposem en aquest taller.

De la mà d’autors literaris catalans ens endinsarem a la cuina que més els agradava guiats per entesos en el tema. Jaume Fàbrega ens portarà a les cuines medievals d’Eiximenis, recollides al “Llibre de Coc”; Xavier Pla ens farà conèixer l’obra i les receptes de “La vida lenta” de Josep Pla; l’editor Oriol Ponseti-Morlà ens parlarà de Prudenci Bertrana, concretament de la novel·la “Nàufrags” (obra que transcorre a Banyoles) i de la gran afició a la cacera del seu autor; i finalment, Narcís Comadira ens explicarà en pròpia veu el que cuina al seu llibre “Fórmules Magistrals”.

Juntament amb l’apartat literari us oferim el recorregut gastronòmic. Albert Gómez Jané de la fonda La Barretina d’Orfes i Esther Pagès Roca de Can Roca d’Esponellà (restaurant on Josep Pla solia menjar quan estava per la comarca) ens cuinaran amb destresa i tradició els plats escrits i descrits per aquests grans homes de lletres.

Us esperem tots els dijous del mes d’octubre al cafè del Sol (plaça de les Rodes de Banyoles) per cuinar junts la literatura.