Notícies

5a Mostra d'entitats d'acció Social

La 5a Mostra d’Entitats d’Acció Social del Pla de l’Estany se celebrarà el dissabte 26 de setembre, al matí, a la plaça Major de Banyoles i comptarà amb la participació de 27 entitats socials provinents de tota la comarca. 

Començarà a les 11.30h amb l’espectacle de dansa africana a càrrec de l’Associació Legki Yakaru i seguidament es representarà l’obra de teatre“Les 2 Banyoles” que han preparat les entitats sota la direcció de La Nave Va. La programació acabarà amb una sardana de germanor que dirigirà l’Associació Foment de la Sardana.

A la Mostra s’exposarà per primera vegada el “Mural per a la convivència”

En aquesta edició, el lema de la mostra és: “Nosaltres reflexionem i actuem. I tu?”

La Mostra d’Entitats d’Acció Social l’organitza el Pla Local d’Inclusió de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany juntament amb les entitats participants a la mostra. 

 

[Llegir la notícia...]

L’efecte Papallona

Tot va començar un dilluns de principis d’abril de 2015, a la seu de Benestar Social del Pla de l’Estany, mentre comentàvem, amb les companyes de feina, una cursa de deu quilòmetres que havíem fet algunes de nosaltres. Mentre en parlàvem, el nostre Cap s’afegí a la conversa i ens proposà assolir un repte: participar a la Trailwalker 2016. Les quatre companyes, poca cosa sabíem d’aquesta cursa de cent quilòmetres, que recorre les comarques gironines de ponent cap a llevant, organitzada per OxfamIntermón amb l’objectiu de recaptar fons per lluitar contra la fam i la pobresa. 

En un primer moment, el repte ens va espantar, i se’ns va fer una muntanya, una fita impossible d’assolir. Amb el pas dels dies, però, ens varem anar engrescant, i va aparèixer un factor clau a l’hora de vèncer qualsevol dificultat: la il·lusió. Teníem per endavant un any per preparar-nos per aquesta dura carrera i a la vegada apassionant. 

Després de donar-li moltes voltes i de descartar moltes opcions, varem triar el nom del nostre equip. En aquest cas, el nom fa la cosa. Pensàvem que el nom a triar, havia de resumir l’esperit de l’equip format per dues educadores socials i dues treballadores socials de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. I el nom escollit va ser l’Efecte Papallona.   

Així, cada integrant de l’equip és una ala de la papallona i juntes la conformem. Però per a poder volar, ens cal l’aliment de les flors: totes les persones que ens donen suport en aquesta aventura. Sense la seva ajuda, el repte se’ns faria del tot impossible. 

Estem convençudes que l’aleteig d’aquesta papallona tindrà efectes positius per a la nostra feina, i el que és més important, en algun racó de món, aquest aleteig es convertirà en una forta sacsejada contra la fam i la pobresa, de la mà dels projectes d’OxfamIntermón. Per nosaltres, doncs, és una cursa amb compromís, amb voluntat i amb esperit d’equip. L’aventura, doncs, no ha fet més que començar. A volaaaar!!!!!!!!!!!!!!

[Llegir la notícia...]

Xerrada Àrea Benestar Social
Des de l'Àrea de Benestar Social el passat 20 de maig vam organitzar una xerrada en col·laboració amb l'Àrea Bàsica de Salut i el Consorci d'Acció Social de Catalunya. La Maria del Carme Amer, terapeuta ocupacional del CASC,  ens va informar i assessorar sobre adaptacions al domicili i productes de suport. 

[Llegir la notícia...]

Cloenda i acte de celebració del Fem Companyia

El passat 6 de juny al Teatre Municipal de Banyoles es va fer la cloenda i aquest any la celebració dels 10 anys de vida del Fem Companyia.

L’acte va ser amenitzat  per l’actor Jordi Coromines ,i en el decurs es va voler fer un homenatge a totes les persones que han passat per el servei al llarg d’aquests anys. L’equip directiu van bufar les espelmes i l’actuació va ser a càrrec de una trentena de  persones que participen en les corals de la comarca, que es van atrevir a  en fer una formació de gospel a dirigida per en Dani Alonso durant el mati i a la tarda van fer el concert  com a espectacle de la cloenda. Per el concert varem comptar amb els musics Erwyn Seerutton a la guitarra, Albert Martinez al contrabaix i la Lia com a vocalista.

Us adjuntem l'enllaç amb el reportatge fet per televisió de Banyoles

http://banyolestv.xiptv.cat/redaccio-banyoles/capitol/el-servei-fem-companyia-celebra-10-anys-amb-una-actuacio-de-gospel-a-carrec-de-la-gent-gran-de-la-comarca


[Llegir la notícia...]

VIVIM EN POSITIU - Reforcem les conductes positives
DÓNA-LI UN BON JOC,  un projecte d'educació emocional del GPS Jove del Pla de l'Estany.
Cloenda Gent Gran Activa 2015

El 5 de juny es va dur a terme la XIa cloenda dels tallers de Gimnàstica de manteniment que realitzen les persones grans de la comarca, activitat emmarcada dins el programa Gent Gran Activa.

Aquest any la festa de cloenda es va realitzar al pavelló poliesportiu de Vilamarí, municipi de Vilademuls. En total hi varen participar unes 270 persones, de les quals unes 160 eren esportistes.

Va inaugurar l’acte el senyor Jordi Xargay, President del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, que encoratjà als participants a seguir fent esport, a seguir fent comarca i destacar la seva crida concreta adreçada a la població masculina a sumar-se i animar-se a formar part del programa.

L’acte va continuar amb una mostra dels exercicis gimnàstics realitzats per tots els grups que integren els tallers. Els exercicis, monitoritzats pels diferents professionals que dirigeixen els diversos grups de la comarca, va ser un petit recull del que s’ha anat treballant al llarg del curs: equilibri, coordinació, respiració, ritme... i també balls, tots ells molt ben realitzats i amb molta marxa. Les característiques d’aquets tipus de tallers de gimnàstica de manteniment permeten un ventall d’adaptació i personalització molt ampli, això fa que les edats dels usuaris oscil·lin entre els 55 i 95 anys, tant hi puguin participar homes com dones i també persones amb mobilitat reduïda.

Aquest any vam comptar amb l’actuació de Laia Molins, ballarina de claqué ens va fer gaudir  del seu bon art amb dues magnífiques peces: “Tango” i “Fly me to the moon”.

En aquesta edició es va comptar amb la presència de tots els alcaldes i diferents regidors dels municipis participants, que van tenir unes paraules d’encoratjament i agraïment vers els gimnastes, alhora que se’ls hi feia entrega del diploma de participació.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec de la senyora Dolors Rovirola, diputada al Parlament de Catalunya i alcaldessa de Vilademuls. Des d’aquí volem agrair-li la seva cordial acollida i també totes les facilitats que ens ha donat per a la realització de la trobada.

L’acte es va tancar, com ja és habitual amb un berenar elaborat per totes les persones grans, que un any més ens han demostrar que no tan sols tenen habilitat per fer gimnàstica, sinó també per fer unes bones postres.

Agrair un cop més a totes les persones que han participat i han col·laborat per fer possible aquesta XIa cloenda dels cursos de gimnàstica i encoratjar a tothom per tornar-nos a trobar l’any vinent.

 Podeu trobar les totes les fotos de l’acte a www.centrecivicbanyoles.net

 

[Llegir la notícia...]

Tots som importants
Si escoltes i respectes els membres de la família, enfortiràs els vincles i et sentiràs reconegut i valorat.  

DÓNA-LI UN BON JOC,  un projecte d'educació emocional del GPS Jove del Pla de l'Estany.

[Llegir la notícia...]

Descobrint l'estrambotisme
El 29 d'abril, gràcies a la cinquena edició del 'Fem ciutat: itineraris culturals' que el servei Fem companyia organitza conjuntament amb el Casal de la Gent Gran de Banyoles, vam tenir la sort de visitar l'obra de Quim Hereu. Tània Hernández, dona del pintor, va rebre al seu estudi a unes 25 persones usuàries del servei Fem companyia que es van encantar davant del quadre de 6 x 12 metres que el pintor està acabant en aquests moments titulat "La coronació d'Ermessenda" (o 18 elefants embadalits amb les varius d'un ratolí). Tània també va explicar detalladament el quadre com el corrent artístic L'Estrambotisme que Hereu impulsa i el porta a conèixer arreu del món.

[Llegir la notícia...]

Curs sobre les tècniques tradicionals de costura
Aquest curs té com a objectiu recuperar les tècniques tradicionals de costura i fer un reconeixement a la professió de modista. A...

[Llegir la notícia...]

El dia 10 d’abril d’enguany va tenir lloc la JORNADA DE PRESENTACIÓ DEL PROTOCOL GIRONÍ PER A L’ABORDATGE DELS MATRIMONIS FORÇATS, organitzada per Grup de Treball de seguiment del Protocol de prevenció de la MGF i dels matrimonis forçats.  Es va fer a Banyoles, perquè és on es va començar a treballar aquest tema, dintre del projecte “Relacions sanes”. Hi van assistir més de 100 persones de diferents serveis i entitats de les comarques gironines.

La primera part de la jornada va tenir dues ponències, la de la antropòloga Marta Casas que va fer una lectura  de la pràctica des de la perspectiva intercultural i la de la fiscal delegada d’estrangeria a Girona, Sandra Fagil, que va parlar dels aspectes jurídics de matrimonis forçats.

A la segona part de la jornada es va fer una taula rodona amb professionals d’àmbits de salut, educació, Mossos d’Esquadra i benestar social. Cadascú va explicar com es pot intervenir des del seu àmbit, d’acord amb el protocol.

[Llegir la notícia...]

Pàgina 10 de 14Primera   Anterior   5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  Següent   Última