Notícies

Nascudes per al plaer
El  dia 22 de març, Mireia Darder, doctora en psicologia i co-fundadora de l'Institut Gestalt de Barcelona va presentar a La Cúpula el llibre Nascudes per al plaer, escrit amb la idea que les dones millorin el seu nivell de satisfacció amb la vida i amb la sexualitat. El llibre recull anys d'experiència i investigació de Darder sobre sexualitat en general i sobre la sexualitat femenina en particular. Nascudes per al plaer és un anàlisi de les contradiccions de la societat actual i trenca amb algunes idees preconcebudes i tabús en relació a la sexualitat femenina. Darder va parlar de creences limitadores i va donar algunes pautes:  en primer lloc, creure que ens mereixem una vida seuxal plena, i després, atrevir-se a experimentar, jugar i sentir el cos en la seva plenitud. Amb aquesta presentació es van tancar els actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones al Pla de l'Estany d'aquest 2016.

[Llegir la notícia...]

Aproximació al Mindfulness

El dissabte 12 de març,  22 professionals que treballen en l’ àmbit de la infància van participar al taller de Mindfulness organitzat pel CDIAP Pla de l’Estany i  impartit per Maria Canals, psicòloga que treballa a nivell clínic i educatiu en la pràctica de Mindfulness o Atenció Plena.

El Mindfulness entès com una actitud i no com una eina, ens ajuda a posar consciència a qualsevol activitat del dia a dia, a l’experiència del moment present  amb interès, curiositat i acceptació, per això ens cal aprendre a desconnectar el nostre “pilot automàtic”, a fi de  recuperar el nostre equilibri intern. Si aconseguim impregnar-nos d’aquesta actitud,  la relació amb els infants pot arribar a ser diferent, més plena, més sentida, més gaudida...

Alguns dels beneficis de l’atenció o de la consciència plena (traducció de “Mindfulness”) són la reducció de l’estrès, l’augment de l’autoconsciència, la resolució de conflictes evitant la reacció, la millora del benestar personal i del nostre entorn...

En definitiva, aquest tipus d’atenció ens permet aprendre a relacionar-nos de forma directa amb allò que està passant en la nostra vida, prendre consciència del nostre aquí i ara, del moment present.

[Llegir la notícia...]

Enhorabona Efecte Papallona!

L'EFECTE PAPALLONA ha estat un dels dos guanyadors del sorteig d'un patrocini de 1.500€ per a participar a la Trailwalker Girona 2016!!!

Us heu d'impregnar d'aquest sentiment d'alegria!! I que aquest sentiment us acompanyi durant els 100km, i amb l'orgull de saber que teniu molt suport (4.253 visualitzacions del vostre vídeo en el  moment de penjar aquesta notícia)!!!! 

ÀNIMS EQUIPÀS!!!

[Llegir la notícia...]

La New Health Fundation reconeix la CASSDEP com a bona pràctica

La New Health Foundation (institució sense ànim de lucre d'observació i optimització dels sistemes de salut, sanitaris, atenció social i suport familiar i de l'entorn per a millorar la qualitat de vida en els processos d'alta dependència) ha reconegut com a bona pràctica la

CASSDEP (Comissió d'Avaluació i Seguiment Sectoritzat de la Dependència) a la comarca del Pla de l'estany.
La Comissió és promoguda per l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, L'Àrea Bàsica de Salut de Banyoles i la clínica Salus Infirmorum i també hi participa CatSalut. La CASSDEP ofereix ala persona amb dependència a la seva família una cartera de serveis integrada i un accés al sistema d'atenció a través d'una única porta d' entrada. D'aquesta manera s'aconsegueix trencar amb la fragmentació i dispersió de serveis socials i sanitaris aprofitant les sinergies d'ambdós sectors des d'una perspectiva global d'atenció ala persona.
Els resultats d'aquesta bona pràctica ens han portat a :
    -una col.col·laboració público-privada
    - la família com a principal proveïdor de cures i atenció de llarga durada.
    - ampliació de la cartera de recursos i serveis
    - augment de la rotació dels recursos i serveis disponibles (increment de la disponibilitat)
    - reducció del temps en les estades hospitalàries
    - reducció de la freqüentació dels serveis d'urgència

Esperem que aquest nou reconeixement ens faci continuar avançant en la línia de la  millora de la qualitat de vida de les persones i les famílies amb dependència i agrair la tasca de tots els professionals implicats i que fan possible la trajectòria de la CASSDEP.

[Llegir la notícia...]

8 de març, dia internacional de les dones
El proper dia 8, celebrarem el dia internacional de les dones. Enguany coincideix amb l'any de la Caterina Albert i Victor Català, per aquest motiu molts dels actes estan enfocats cap a la literatura.  Aquí podreu veure la programació prevista. 

[Llegir la notícia...]

Taller de Mindfulness
El proper dia 12 de març es durà a terme un taller de Minfulness, a càrrec de Maria Canals, psicòloga i educadora, experta en educació emocional. Per a més informació cliqueu al programa. 

[Llegir la notícia...]

Saber crear i dur a terme els nostres objectius

A càrrec de Judit Padrès

Coach personal. Formada en educació social, PNL,coaching i hipnosis ericksoniana

 A vegades volem assolir fites personals però no sabem com arribar-hi o no sabem com posar-nos-hi. El coaching i la PNL ens donen eines per saber planificar-nos i definir què volem amb claredat, de manera que sigui més fàcil assolir-ho. Amb aquesta xerrada podràs conèixer els factors que són importants per definir i concretar al màxim els teus objectius i poder-los portar a terme.

QUAN? dimarts, 19 de gener de 2016 a les 19:30 h

ON?  a la Cúpula- Espai formació de l’Àrea de Benestar Social 

c. Pere Alsius, 12, 3a planta. Banyoles

Més informació:  siad@cbsplaestany.cat -  972 580 388

[Llegir la notícia...]

Presentació de la Guia de recursos per a persones amb discapacitat intel•lectual del Pla de l’Estany

Aquest dijous 3 de desembre, a les 18.30h a l’Auditori de Banyoles, es presenta la Guia de recursos per a persones amb discapacitat intel·lectual del Pla de l’Estany coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat del Pla de l’Estany.

Seguidament es farà la lectura del manifest que aquest any es centra en el lema: “Jo també vull ser independent!”. Per acabar la jornada, a les 17h a la plaça Major, es farà l’enlairada de globus amb llum i una xocolatada a càrrec dels Cuiners de l’Estany.

La Guia ha estat elaborada per la Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany i recull els diferents recursos als quals poden accedir les persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca. 

Es dirigeix a les famílies de persones amb discapacitat i també als professionals que els atenen. La guia s’ha elaborat intentant que fos al màxim de simple, clara i entenedora per a tothom. 

[Llegir la notícia...]

20 de novembre. Dia universal dels drets dels infants.
20 de novembre. Dia Universal dels Drets de l'infant.
Aquest any "DRET I IDENTITAT. REPTES DE FUTUR"

[Llegir la notícia...]

10 ANYS DE CDIAP, ANEM CREIXENT!

El passat mes d’octubre el CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç) Pla de l’Estany va celebrar el seu 10è aniversari.

El CDIAP Pla de L’Estany es configura com un servei d’atenció als infants amb algun trastorn en el seu desenvolupament, o amb risc de patir-lo, a les seves famílies i al seu entorn. És per això, que el nostre principal objectiu és el d’oferir, segons un model bio-psico-social, tot el que des de la prevenció i l’assistència pugui potenciar, en aquests infants la seva la capacitat de desenvolupament i de benestar, possibilitant de la forma més complerta la seva integració en el medi familiar, escolar i social, així com la  seva autonomia personal.

El CDIAP Pla de l’Estany depèn de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, formant part de la Xarxa Bàsica de Serveis Socials de Responsabilitat Pública, integrat en el sistema català de Serveis Socials.

L’equip del CDIAP Pla de l’Estany està constituït per un equip multidisciplinari (logopeda, fisioterapeuta/psicomotricista, psicòloga, psicopedagoga, treballadora social i neuropediatra) que permet la visió de l’infant en la seva globalitat.

La sectorització i planificació territorial del CDIAP, el fa accessible a tots els usuaris,  facilitant la coordinació amb els diferents professionals i institucions que tenen cura dels infants de la comarca del Pla de l’Estany.

Fins abans de la creació del CDIAP Pla de l’Estany, novembre de 2005, tots els infants de la nostra comarca amb algun trastorn en el seu desenvolupament o amb el risc de patir-lo calia que es desplacessin al CAD Girona, amb els inconvenients que això suposava, prova d’això és que en aquells moments el CAD Girona atenia 6 de la nostra comarca i durant aquest anys el CDIAP Pla de l’Estany ha atès una mitja de 185 infants l’any.

La gran majoria dels casos són derivats pels serveis educatius, seguits dels serveis mèdics, els Serveis  Socials i de la pròpia família.

A més, d’aquesta atenció directa als infants i a les seves famílies, el CDIAP Pla de l’Estany porta a terme diverses tasques a nivell de prevenció, a través de Jornades i tallers dirigits tant a professionals com a famílies. També, organitza xerrades adreçades a les famílies per tal d’ajudar-les en la criança i l’educació dels seus fill/es. 

[Llegir la notícia...]

Pàgina 8 de 14Primera   Anterior   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Següent   Última