Notícies

Clics de les activitats d'estiu
Un estiu variat al Centre Obert

Aquest estiu al Centre obert ens hem proposat que sigui el més dinàmic i variat possible! Hem construït amb molt d’entusiasme i creativitat unes cases gegants amb caixes de cartró, gairebé hem fet una ciutat. Hem treballat de valent amb l’edició del nostre videoclip que d'aquí poc podreu veure en primícia! Segur que no us deixarà indiferents! Tampoc hi han faltat els  tallers de cuina i ens hem estrenat amb tallers d'elaboració de productes naturals (sabons, cremes, colònia, xarop...).

   

   L’hort lúdic terapèutic dóna els seus fruits

Aquest estiu les persones amb malaltia de salut mental que estan treballant amb molta implicació l’hort han vist recompensat el seu esforç i la seva dedicació amb un hort molt ufanós i  una bona collita. Tothom està molt satisfet dels resultats.

                                                                                       
 

Els nens i nenes del socioeducatiu de la Farga es refresquen 

Tal com es veu a la imatge amb la calor de l’estiu qualsevol moment és bo per deixar-se ruixar per una mànega.

                                                                                     

Vine a la plaça!

Aquest estiu a la plaça de la Pau hi ha hagut molta activitat i participació, molta neteja, berenars saludables, tallers... de les mans de Legki Yakaru  amb el suport de l’ajuntament de Banyoles i l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal.

 

[Llegir la notícia...]

Concurs de Fotografia

El servei de prevenció a la dependència Fem Companyia convoca un concurs de fotografia amb l'objectiu de promoure l'envelliment actiu i una conducta no estereotipada de la gent gran.

 

Concurs de fotografia

 BASES:

 1 PARTICIPANTS:  Obert a tothom.

 2 TEMÀTICA:  “Gent gran i estiu”, sempre i quan les fotografies tinguin una imatge no estereotipada de la gent gran. És a dir, han de mostrar que la gent gran és un col·lectiu actiu i que té capacitats més enllà dels rols de persones cuidadores (àvies i avis) o d’altres dels quals en reben etiquetes.

 3 OBRES:  Cada participant podrà presentar una única obra, original i inèdita. Els participants es responsabilitzen totalment de ser els únics autors, de que no existeixin drets de tercers, així com de tota reclamació de drets d’imatge sobre les obres presentades al concurs.

 4 PRESENTACIÓ:  Les obres s’hauran d’enviar en format JPEG o TIFF.

 5 ENVIAMENT:  Les s’enviaran per correu electrònic a la següent adreça electrònica:    serveifemcompanyia@gmail.com

En el correu electrònic cal afegir:

Nom

Cognoms

Data de naixement

Municipi

Telèfon

Correu electrònic

6 TERMINI D’ADMISSIÓ:  El termini per enviar les obres restarà obert d’ara fins el 12 d’octubre de 2016.

7 PREMIS:  Primer premi: 100 euros i dues entrades per l'espectacle de la Festa Major de Sant Martirià.

Segon premi: 50 euros i dues entrades per l'espectacle de la Festa Major de Sant Martirià.

8 RESOLUCIÓ:  El nom del guanyador/ora serà anunciat a la nostra pàgina de Facebook el dia 22/10/16.

9 EL JURAT:  La primera selecció de les fotografies les faran els seguidors de la pàgina de Facebook. Trobareu les fotografies concursants al nostre mur de Facebook dins de l’àlbum: “Concurs de fotografia: Gent gran i estiu”.

De les fotos seleccionades, un jurat compost per un fotògraf professional, un membre del Consell Consultiu de la Gent Gran i l’equip Fem Companyia escolliran les dues millors fotografies.

10  OBRES: El Fem Companyia es reserva el dret d’excloure de concurs les fotografies que no siguin apropiades o no s’ajustin a la totalitat de les bases.

Les obres seleccionades i guanyadores seran difoses online per les nostres xarxes socials i seran exposades en alguna sala comarcal.

11 DRETS D’AUTOR: Les obres presentades podran ser usades pel Fem Companyia per realitzar futures campanyes de sensibilització.

12 ACCEPTACIÓ DE LES BASES: La participació en aquest concurs suposa la plena acceptació de totes i cada una d’aquestes bases i de la resolució inapel·lable del jurat.

Moltes gràcies


[Llegir la notícia...]

Punt Òmnia - Activitats estiu 2016
El Punt Òmnia ja té les activitats per aquest mes de juliol a punt. 

[Llegir la notícia...]

Taller d'Introducció a la Realitat Virtual i Educació

El taller, va tenir lloc el passat 18 de maig a l’INS Pla de l’Estany.

Activitat innovadora, lúdica e inclusiva, vinculada al món educatiu i organitzada pel Pla de Desenvolupament Comunitari de l’Àrea de Benestar Social per commemorar el Dia Mundial d’Internet i les TIC (17 de maig).

En format de taller pràctic l’objectiu principal del qual va ser donar a conèixer què és la realitat virtual immersiva i mostrar la seva utilitat educativa.

 

El taller va tenir un gran èxit, hi van participar professors dels diferents centres educatius de Banyoles, tècnics de joventut, educadors socials i joves estudiants en l’àmbit de les noves tecnologies del Cicle d’Informàtica de l’INS Pa Estany.

 

El taller el va impartir l’Alicia Cañellas, llicenciada en pedagogia per la UB i especialista en gestió de continguts didàctics i disseny de metodologies educatives i cofundadora de All VR Education, amb el suport d’en Jordi Matos també cofundador de All VR Education.

 

Continguts del taller: 

§         Introducció a la realitat virtual. Antecedents i estat actual.

§         Pràctica I: Muntatge dispositiu cardboard

§         Pràctica II: Descàrrega i exploració de diverses apps i jocs educatius de realitat virtual, imatges i escenaris immersius 360º,...

§         Pràctica III: Creació de fotografia 360º amb smartphones, per visualitzar en visors de forma immersiva i explorar l’aplicació d’aquests tipus de format en l’àmbit educatiu.


[Llegir la notícia...]

6a Mostra d’Entitats d’Acció Social del Pla de l’Estany
Us convidem a participar a la 6a Mostra d’Entitats d’Acció Social del Pla de l’Estany, que tindrà lloc el proper dissabte 4 de juny, a la tarda, a la plaça Major de Banyoles i comptarà amb la participació de 28 entitats provinents de tota la comarca.

 

Amb el lema “Amb petits gestos canviem el món”, les entitats fem una crida a la ciutadania a col·laborar i treballar conjuntament per construir una societat més justa, solidària i cohesionada, alhora que demanem als veïns i veïnes de Banyoles que es comprometin amb el seu entorn i les persones més vulnerables de la nostra societat, a través de l’associacionisme, el voluntariat, les donacions, etc.


Enguany la mostra d’entitats coincideix amb la 39a exposició de flors de Banyoles, i amb la 25ª trobada d’esbarts dansaires infantils i juvenils de la província de Girona, que organitza l’esbart Fontcoberta de Banyoles.
Les entitats hem volgut incorporar aquests esdeveniments a la Mostra i per això els estands estaran decorats amb flors de ganxet fetes i cedides per les guerrilleres del ganxet. I els balls de la trobada d’esbarts s’han incorporat al programa d’activitats de la Mostra.

El vol del pollastre, s’encarregarà de donar el tret de sortida a la jornada a les 16h amb l’activitat d’obertura “Entre tots fem un tot”  i ens acompanyarà durant tota la tarda amb el seu toc d’humor per a dinamitzar les activitats de la mostra.

 

A les 17h començaran els balls dels diferents esbarts dansaires participants a la 25a trobada.

 

La gimcana infantil i familiar començarà a les 19h. Aquesta activitat ha estat pensada i organitzada per les mateixes entitats amb la voluntat de donar a conèixer d’una manera lúdica i divertida les entitats a petits i grans. Al finalitzar el circuit de proves el equips participants rebran uns obsequis i un diploma.

 

Us convidem a gaudir d’un ambient festiu amb balls tradicionals i a conèixer més sobre les entitats d’Acció Social , visitant la Mostra i participant a la gimcana infantil i familiar.


[Llegir la notícia...]

L’Ajuntament de Banyoles aprova el segon Pla Local d’Inclusió Social de Banyoles, per al 2016-2019
L'Ajuntament de Banyoles ha aprovat al ple ordinari d’aquest dilluns el nou Pla Local d'Inclusió Social, amb vigència fins a 31 de desembre de l’any 2019. L’àrea de Benestar social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, en col·laboració amb el Govern de la Generalitat de Catalunya, està impulsant el Pla Local d’Inclusió Social de Banyoles (PLIS) des de l’any 2007, concretament des de l’Oficina Tècnica del PLIS de Banyoles. El PLIS és un document estratègic que estableix les línies d’actuació que es desenvoluparan els propers 4 anys a la ciutat de Banyoles amb l’objectiu de millorar les condicions de vida de les persones que hi resideixen i reforçar la cohesió social a la ciutat.

En el context actual, amb una realitat tant canviant, concretar objectius a llarg termini sembla una opció molt agosarada. Per aquest motiu s’ha elaborat un Pla d’acció anual que concretarà les mesures que es desenvoluparan anualment per tal de poder revisar-les i avaluar-les d’una manera més operativa, així com proposar-ne de noves segons les necessitats que vagin sorgint els propers anys. El Pla d’accions 2016 inclou 53 actuacions a desenvolupar aquest mateix any.

Un dels punts destacats del PLIS és la diagnosi de la ciutat. Precisament una de les fonts d’informació és el nou Observatori social de Banyoles, que s’està iniciant amb el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural, i en el qual ja s’han enquestat a més de 100 agents del territori.

Així doncs, algunes dades significatives són la diminució dels usuaris del Centre de distribució d’aliments amb 1.601 usuaris i 437 famílies el 2014 i 1.251 usuaris i 345 famílies el 2016. Una altra dada destacada és la disminució de l’atenció primària dels serveis socials passant de 1.689 persones el 2014 a 1.625 el 2015. El 2015 es van destinar 52.490 euros a ajudes d’urgència social, sobretot per subministres (20.000 euros) i habitatge (15.000 euros), un descens respecte el 2014, any en què la despesa va arribar als 88.000 euros.

El nou PLIS de Banyoles s’ha elaborat per tal d’esdevenir un instrument clau per articular una resposta unitària de la ciutat davant el context social i econòmic local actual. És el producte de l’anàlisi constant de la ciutat.

La regidora de Benestar social de Banyoles, Ester Busquets, ha manifestat que “aquest Pla inclou quatre línies estratègiques: lluitar contra l’exclusió social dels col·lectius vulnerables i desafavorits, fomentar la inclusió de la ciutadania, el treball en xarxa, i l’avaluació i transferència de bones pràctiques als agents del territori”.

Algunes de les actuacions que preveu el Pla són l’atenció a la cobertura de les necessitats bàsiques, la formació i atenció dels col·lectius vulnerables, o accions destinades a col·lectius de discapacitats, gent gran, immigració, víctimes de violència de gènere, infància i treball per la igualtat de gènere. El PLIS també inclou accions per la convivència i la cohesió social o la implementació del l’Observatori social de Banyoles, entre moltes altres accions.

 

Per veure el document, cliqueu aquí.

[Llegir la notícia...]

Documentació de l'Àrea
Celebrem la diada de Sant Jordi

Parada de Sant Jordi del Centre Obert

El dia de Sant Jordi, El Centre Obert va estar a la plaça major de Banyoles venent el conte Xerramec, el·laborat pels nens i nenes, i acompanyats per l'autora del text original Sara Rubio, que va signar exemplars.

Una rosa a domicili

En motiu de la diada de Sant Jordi, els usuaris i usuàries del Servei d'Atenció Domiciliària ven rebre una rosa, gentilesa de l'empresa que subministra els àpats Boisa Servei d'Àpats SL.

Inauguració de l'exposició POEMES I ALTRES de Toni Sardà

El passat divendres 21 d'abril va tenir lloc la presentació del llibre i de l'exposició Poemes i Altres de Toni Sardà, que podeu visitar fins el dia 20 de maig. Acte intens, emotiu i entranyable. Hi assistiren una seixantena de persones que compartiren el poemes d'en Toni i l'homenatge presentació que li feren en Ramon Ferrer, glosant el seu llibre i relatant part de vivències compartides, i el músic Jordi Torrent (Morgat, Morgat) que posà música als poemes que recità el propi autor.

        

Els cursos de català bàxid del Centre Cívic Banyoles també celebren Sant Jordi

Amb motiu de la diada de Sant jordi, els alumnes van fer una visita guiada a la biblioteca de Banyoles i després van realitzar una activitat sobre les "paraules viatgeres" que ens podem trobar a diferents aparadors de les botigues de Banyoles.

Conta'm un conte,... o dos. Un projecte per explicar i compartir.

El Centre Cívic Banyoles i el Consorci de Normalització Lingüística del Català ha creat un projecte que té com a objectius fonamentals potenciar la lectura i l'ús del català a través dels cotes.

Conta'm un conte,.. o dos es du a terme tots els dijous d'abril i maig de 2/4 de 6 a 2/4 de 7 de la tarda. El punt de trobada és el Centre Cívic Banyoles. Està adreçat a nens i nenes entre 4 i 10 anys i als seus pares i mares, és un projecte familiar i obert a tota la ciutadania de Banyoles.


 

 

[Llegir la notícia...]

DIA INTERNACIONAL CONTRA EL RACISME
Com a commemoració del dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, els nens i nenes dels socioeducatius de la Farga i de Sant Pere junt amb infants usuaris del Punt Òmnia han elaborat el mural “ Pintem un món sense racismes” acompanyat de frases que reivindiquen la lluita contra el racisme.

[Llegir la notícia...]

XERRAMEC,  EL NOU CONTE ESCRIT PER UNA USUÀRIA DEL  “FEM COMPANYIA” I IL•LUSTRAT PER NENS i NENES DEL CENTRE OBERT

El Servei de Prevenció de la Dependència Fem Companyia i el Centre Obert han portat a terme una nova acció intergeneracional que ha donat com a fruit, per segon any consecutiu, la publicació d'un conte infantil escrit novament per Sara Rubio Pombo. Així, una usuària del servei és l'autora de la narració i els nens i nenes del Centre Obert han estat els il·lustradors.

Sara Rubio, de 79 anys, va començar a escriure contes curts en les seves estones lliures, motivada pel taller de memòria al qual va assistir. Enguany la història d’aquest conte gira a l'entorn del viatge que emprèn la protagonista i mitjançant el qual es dóna el missatge de la importància de tenir cura dels animals i respectar-los, compartint part del viatge amb un gat molt peculiar, en “Xerrramec”.

El projecte es va iniciar amb la trobada entre la Sara Rubio i els nens i nenes del servei, als quals se’ls va explicar el conte i es va iniciar el procés creatiu en el que es van realitzar dibuixos, disfresses, titelles, fotografies i modelatge de plastilina, incorporant els diferents personatges i paisatges que, finalment, han donat el resultat d’aquest conte infantil. L’equip de professionals del Centre Obert ha fet l’adaptació del text i el muntatge final. 

Les educadores del Centre Obert  remarquen que “a part de poder gaudir de la lectura del conte, la riquesa del projecte rau en el fet que s’ha estimulat la cooperació, la interculturalitat, el saber compartit i la creativitat de totes les persones que hi han participat. Alhora, implica un reconeixement per la Sara i pels nens i nenes de Centre Obert, una mostra de superació que recordarem sempre”.

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, aquest dissabte el Centre Obert disposarà d'una parada a la plaça Major de Banyoles, en la qual es vendrà el conte i l'autora signarà exemplars.

Banyoles, 19 d'abril de 2015

[Llegir la notícia...]

Pàgina 7 de 14Primera   Anterior   2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  Següent   Última