Notícies

L’escola Camins visita l’exposició “Les flors no ens deixen veure l’Estany” de Josep Estarriola realitzada al Centre Cívic Banyoles
13, d’abril 2017 11:53

Durant els mesos de febrer i març al Centre Cívic Banyoles s’ha pogut visitar l’exposició “Les flors no ens deixen veure l’Estany”, de l’artista de Sant Miquel de Campmajor Josep Estarriola.

L’exposició que es presentà consta de 9 obres, dividides en dos blocs per tècniques i conceptes diferents. Per un costat, hi han 4 pintures realitzades a l’oli sobre tela, en que tracten el tema de la natura a través de la representació figurativa de diverses plantes i de flors amb paisatge com en el cas del quadre que porta per títol i dóna nom a la mostra: Les flors no ens deixen veure l’estany. Per altre costat, consta de 5 dibuixos realitzats amb carbonet i creta sobre paper,  que tracten el cos humà i el retrat des de diferents vessants i conceptes donant  una unitat a tots ells.

 

Han estat moltes les persones que han vingut a visitar l’exposició... entre totes elles ens agradaria destacar la visita que han fet els nenes i nenes de cicle inicial de l’escola Camins de Banyoles. Prop de 40 infants, acompanyats de les seves mestres, varen poder realitzar una visita a l’exposició i una trobada amb  l’artista,  un intercanvi de preguntes i opinions que en Josep es mostrà encantat d’explicar a aquell públic tan jove i amb tanta inquietud artística.

Els nens i nenes agraïren a l’artista la seva explicació signant al llibre de l’exposició


Estarriola, de formació autodidacta, i mes tard format en els tallers de Palaujuncà, Domènech Fita i del Centre Cultural la Mercè, explica als petits visitants les diferents tècniques artístiques emprades: com es treballen les llums i les ombres, com s’aconsegueixen matisos a través de l’ús del color, com s’inspirava i quins son els seus temes preferits, com pinta els quadres del natural.... 


Hem tingut la sort de poder gaudir, al Centre Cívic, d’una petita mostra de l’obra artística d’Estarriola; persona discreta i sensible que capta el seu entorn amb senzillesa i elegància. Paisatges propers, de la nostra terra,  de la nostra comarca... La natura, plasmada amb la tècnica de l’oli, té un paper protagonista en les seves obres, igual que les natures mortes. Autor de retrats i esbossos de la figura humana en aquest cas sobre paper en carbonet i cretes... en podria citar molts més, la seva producció és diversa i extensa, en definitiva, un plaer per als sentits.