Punt de voluntariat

Promou el voluntariat a la comarca fent de pont entre les persones que volen fer voluntariat i les entitats de voluntariat. També realitza tasques per fer créixer i millorar la tasca solidària de les persones i de les entitats de tots els àmbits que treballen desinteressadament. El PV es gestiona des del Pla de Desenvolupament Comunitari de Banyoles.Què ofereix:

A les persones que volen fer voluntariat majors de 16 anys:

  • Informació i orientació sobre on poder fer voluntariat a la comarca en funció dels seus interessos
  • Formació en la tasca de voluntariat. A través del Pla de formació del voluntariat a Catalunya que impulsa el Departament de Benestar Social i Família.

A les entitats de tots els àmbits:

  • Suport en la captació de persones voluntàries per col·laborar amb l'entitat de manera puntual o continuada. El PV fa difusió de les crides de voluntariat a través de l'atenció directa a les persones que volen fer voluntariat i a través del portal d'entitats: www.entitatsplaestany.cat
  • Informació i assessorament. El PV es nodreix de diferents fonts per tal d'informar i donar resposta a les qüestions que es puguin plantejar les entitats, com són l'assegurança de voluntariat el projecte de voluntariat, la normativa o altra informació rellevant sobre el voluntariat.
  • Formació en la gestió del voluntariat i de l'entitat. El PV vol fer arribar a les entitats el Pla de formació del voluntariat a Catalunya, que impulsa el Departament de Benestar social i família. Aquest pla inclou un catàleg extens de cursos per capacitar a les entitats en la gestió associativa i la gestió del voluntariat.
  • Facilitar el debat i l'intercanvi de coneixement entre les entitats. El PV vol establir els mecanismes necessaris per tal de detectar les idees i inquietuds de les entitats i treballar-les de manera conjunta amb tots els agents implicats (les entitats i l'Administració):

A qui s'adreça?

A les persones interessades a fer voluntariat i a les entitats de tots els àmbits de la comarca: socials, culturals, esportives, de lleure i ambientals.


Horari d’atenció al públic

Dimecres de 9h a 15h o altre horari a convenir. Cal demanar cita prèvia.

Per a més informació

Àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany
C/ Pere Alsius 12, 1a
17820 BANYOLES
Tel. 972 58 03 88
Fax 972 58 29 71
voluntariat@plaestany.cat

 

Facebook:

https://www.facebook.com/puntvoluntariatplaestany?lst=100024268622841%3A100012899797233%3A1520333045