Notícies

Una proposta gastronòmica farcida de lletres

La literatura està plena de referències gastronòmiques, receptes de cuina, descripcions d’àpats suculents... Tot això és el que us proposem en aquest taller.

De la mà d’autors literaris catalans ens endinsarem a la cuina que més els agradava guiats per entesos en el tema. Jaume Fàbrega ens portarà a les cuines medievals d’Eiximenis, recollides al “Llibre de Coc”; Xavier Pla ens farà conèixer l’obra i les receptes de “La vida lenta” de Josep Pla; l’editor Oriol Ponseti-Morlà ens parlarà de Prudenci Bertrana, concretament de la novel·la “Nàufrags” (obra que transcorre a Banyoles) i de la gran afició a la cacera del seu autor; i finalment, Narcís Comadira ens explicarà en pròpia veu el que cuina al seu llibre “Fórmules Magistrals”.

Juntament amb l’apartat literari us oferim el recorregut gastronòmic. Albert Gómez Jané de la fonda La Barretina d’Orfes i Esther Pagès Roca de Can Roca d’Esponellà (restaurant on Josep Pla solia menjar quan estava per la comarca) ens cuinaran amb destresa i tradició els plats escrits i descrits per aquests grans homes de lletres.

Us esperem tots els dijous del mes d’octubre al cafè del Sol (plaça de les Rodes de Banyoles) per cuinar junts la literatura.

[Llegir la notícia...]

Comença el curs 2015-2016 del programa Gent Gran Activa.

El passat 21 de setembre es van iniciar les classes de gimnàstica de manteniment, adreçades a aquelles persones majors de 55 anys residents a Banyoles.

El programa Gent Gran Activa consisteix en un conjunt d’activitats organitzades per evitar les situacions de soledat i aïllament, la immobilitat, i l’agreujament de problemes específics de salut i per prevenir l’exclusió de les persones grans, desenvolupant actuacions positives de promoció de la salut que posin èmfasi en les potencialitats, no tan sols en les dificultats.

El programa Gent Gran activa, es desenvolupa al llarg de cinc objectius fonamentals com són:

• Conservar la salut  mitjançant l’adquisició d’hàbits saludables.

• Formar la gent gran i ampliar els seus coneixements ja que la formació aporta avantatges importants a nivell mental, físic, psicològic i social i també comporta beneficis per a tota la comunitat.

• Aconseguir la interrelació grupal de les persones.

• Ocupar el temps de lleure de la gent gran d’una forma enriquidora i que estimuli la seva participació.

• Detectar a mig termini els seus propis interessos, així com les situacions de risc que impliquin la intervenció del serveis socials.

Enguany s’han ofertat 10 grups: 4 al pavelló de la Draga, 2 al Centre Cívic Banyoles, 2 al pavelló de Can Puig i 2 més al casal de Sant Pere, tots ells, excepte els darrers,  es realitzen en horari de matí.

Els grups estan conduïts per professionals de l’activitat física i l’esport, que fan especial incidència en treballar aspectes relacionats amb la salut i l’esport, la participació, la formació, les relacions... en aquesta etapa de la vida.

En aquesta edició comptem amb 75 participants, la majoria dones. Si alguna persona està interessat encara queden places disponibles. Les inscripcions es realitzen al Centre Cívic Banyoles de dilluns a divendres de 3 de la tarda a 10 del vespre.

[Llegir la notícia...]

Èxit de participació a la 5a Mostra d’Entitats d’Acció Social del Pla de l’Estany

La Mostra d’Entitats, celebrada el passat dissabte 26 de setembre, va omplir la plaça Major de Banyoles de públic, música i activitats. A banda del que oferien els estands de les 25 entitats participants en aquesta edició de la mostra, la diada comptava amb un programa d’activitats que van realitzar les pròpies entitats.

Primer, dansa africana a càrrec de l’Associació Legki Yakaru. Seguidament, l’obra de teatre “Les 2 Banyoles”,  realitzada per algunes de les entitats de la mostra i dirigida per La Nave Va. Finalment, una sardana de germanor, símbol d’unió i cohesió, dinamitzada pel Foment de la Sardana, la qual s’hi varen agermanar una gran quantitat de persones.

El president del Consell Comarcal, Sr. Jordi Xargay, va obrir l’acte i la presentació va córrer a càrrec d’Irene Tohà, la carismàtica presentadora del programa de ràdio “Els 4 cantons” organitzat per la Fundació Estany.

El lema que varen escollir les entitats per a la mostra d’enguany va ser “Nosaltres reflexionem i actuem. I tu?”. Aprofitant que era diada de reflexió abans de les eleccions, les entitats feien una crida a la societat per tal que no només reflexionin sobre les desigualtats social, sinó que també actuïn davant d’elles.

La Mostra d’Entitats es va organitzar des del Pla de Desenvolupament Comunitari i el Pla Local d’Inclusió Social de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, juntament amb les entitats participants. 

[Llegir la notícia...]

El Fem Companyia a la Mostra d'Entitats Socials
El dissabte 26 de setembre el servei Fem Companyia amb la col·laboració del Consell Consultiu de la Gent Gran del Pla de l'Estany va participar a la Mostra d'entitats portant a terme una acció de sensibilització envers l'envelliment actiu anomenat "Grans Actius" per donar major visibilitat a aquest col·lectiu. Gent gran de tota la comarca va participar fent flors amb roba reciclada que es van vendre a 1 euro. Els diners recaptats seran destinats a projectes socials. L'acció va tenir una molt bona acollida tant per part de la gent gran que va participar-hi com de la ciutadania que va col·laborar.

[Llegir la notícia...]

5a Mostra d'entitats d'acció Social

La 5a Mostra d’Entitats d’Acció Social del Pla de l’Estany se celebrarà el dissabte 26 de setembre, al matí, a la plaça Major de Banyoles i comptarà amb la participació de 27 entitats socials provinents de tota la comarca. 

Començarà a les 11.30h amb l’espectacle de dansa africana a càrrec de l’Associació Legki Yakaru i seguidament es representarà l’obra de teatre“Les 2 Banyoles” que han preparat les entitats sota la direcció de La Nave Va. La programació acabarà amb una sardana de germanor que dirigirà l’Associació Foment de la Sardana.

A la Mostra s’exposarà per primera vegada el “Mural per a la convivència”

En aquesta edició, el lema de la mostra és: “Nosaltres reflexionem i actuem. I tu?”

La Mostra d’Entitats d’Acció Social l’organitza el Pla Local d’Inclusió de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany juntament amb les entitats participants a la mostra. 

 

[Llegir la notícia...]

L’efecte Papallona

Tot va començar un dilluns de principis d’abril de 2015, a la seu de Benestar Social del Pla de l’Estany, mentre comentàvem, amb les companyes de feina, una cursa de deu quilòmetres que havíem fet algunes de nosaltres. Mentre en parlàvem, el nostre Cap s’afegí a la conversa i ens proposà assolir un repte: participar a la Trailwalker 2016. Les quatre companyes, poca cosa sabíem d’aquesta cursa de cent quilòmetres, que recorre les comarques gironines de ponent cap a llevant, organitzada per OxfamIntermón amb l’objectiu de recaptar fons per lluitar contra la fam i la pobresa. 

En un primer moment, el repte ens va espantar, i se’ns va fer una muntanya, una fita impossible d’assolir. Amb el pas dels dies, però, ens varem anar engrescant, i va aparèixer un factor clau a l’hora de vèncer qualsevol dificultat: la il·lusió. Teníem per endavant un any per preparar-nos per aquesta dura carrera i a la vegada apassionant. 

Després de donar-li moltes voltes i de descartar moltes opcions, varem triar el nom del nostre equip. En aquest cas, el nom fa la cosa. Pensàvem que el nom a triar, havia de resumir l’esperit de l’equip format per dues educadores socials i dues treballadores socials de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany. I el nom escollit va ser l’Efecte Papallona.   

Així, cada integrant de l’equip és una ala de la papallona i juntes la conformem. Però per a poder volar, ens cal l’aliment de les flors: totes les persones que ens donen suport en aquesta aventura. Sense la seva ajuda, el repte se’ns faria del tot impossible. 

Estem convençudes que l’aleteig d’aquesta papallona tindrà efectes positius per a la nostra feina, i el que és més important, en algun racó de món, aquest aleteig es convertirà en una forta sacsejada contra la fam i la pobresa, de la mà dels projectes d’OxfamIntermón. Per nosaltres, doncs, és una cursa amb compromís, amb voluntat i amb esperit d’equip. L’aventura, doncs, no ha fet més que començar. A volaaaar!!!!!!!!!!!!!!

[Llegir la notícia...]

Xerrada Àrea Benestar Social
Des de l'Àrea de Benestar Social el passat 20 de maig vam organitzar una xerrada en col·laboració amb l'Àrea Bàsica de Salut i el Consorci d'Acció Social de Catalunya. La Maria del Carme Amer, terapeuta ocupacional del CASC,  ens va informar i assessorar sobre adaptacions al domicili i productes de suport. 

[Llegir la notícia...]

Cloenda i acte de celebració del Fem Companyia

El passat 6 de juny al Teatre Municipal de Banyoles es va fer la cloenda i aquest any la celebració dels 10 anys de vida del Fem Companyia.

L’acte va ser amenitzat  per l’actor Jordi Coromines ,i en el decurs es va voler fer un homenatge a totes les persones que han passat per el servei al llarg d’aquests anys. L’equip directiu van bufar les espelmes i l’actuació va ser a càrrec de una trentena de  persones que participen en les corals de la comarca, que es van atrevir a  en fer una formació de gospel a dirigida per en Dani Alonso durant el mati i a la tarda van fer el concert  com a espectacle de la cloenda. Per el concert varem comptar amb els musics Erwyn Seerutton a la guitarra, Albert Martinez al contrabaix i la Lia com a vocalista.

Us adjuntem l'enllaç amb el reportatge fet per televisió de Banyoles

http://banyolestv.xiptv.cat/redaccio-banyoles/capitol/el-servei-fem-companyia-celebra-10-anys-amb-una-actuacio-de-gospel-a-carrec-de-la-gent-gran-de-la-comarca


[Llegir la notícia...]

VIVIM EN POSITIU - Reforcem les conductes positives
DÓNA-LI UN BON JOC,  un projecte d'educació emocional del GPS Jove del Pla de l'Estany.
Cloenda Gent Gran Activa 2015

El 5 de juny es va dur a terme la XIa cloenda dels tallers de Gimnàstica de manteniment que realitzen les persones grans de la comarca, activitat emmarcada dins el programa Gent Gran Activa.

Aquest any la festa de cloenda es va realitzar al pavelló poliesportiu de Vilamarí, municipi de Vilademuls. En total hi varen participar unes 270 persones, de les quals unes 160 eren esportistes.

Va inaugurar l’acte el senyor Jordi Xargay, President del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, que encoratjà als participants a seguir fent esport, a seguir fent comarca i destacar la seva crida concreta adreçada a la població masculina a sumar-se i animar-se a formar part del programa.

L’acte va continuar amb una mostra dels exercicis gimnàstics realitzats per tots els grups que integren els tallers. Els exercicis, monitoritzats pels diferents professionals que dirigeixen els diversos grups de la comarca, va ser un petit recull del que s’ha anat treballant al llarg del curs: equilibri, coordinació, respiració, ritme... i també balls, tots ells molt ben realitzats i amb molta marxa. Les característiques d’aquets tipus de tallers de gimnàstica de manteniment permeten un ventall d’adaptació i personalització molt ampli, això fa que les edats dels usuaris oscil·lin entre els 55 i 95 anys, tant hi puguin participar homes com dones i també persones amb mobilitat reduïda.

Aquest any vam comptar amb l’actuació de Laia Molins, ballarina de claqué ens va fer gaudir  del seu bon art amb dues magnífiques peces: “Tango” i “Fly me to the moon”.

En aquesta edició es va comptar amb la presència de tots els alcaldes i diferents regidors dels municipis participants, que van tenir unes paraules d’encoratjament i agraïment vers els gimnastes, alhora que se’ls hi feia entrega del diploma de participació.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec de la senyora Dolors Rovirola, diputada al Parlament de Catalunya i alcaldessa de Vilademuls. Des d’aquí volem agrair-li la seva cordial acollida i també totes les facilitats que ens ha donat per a la realització de la trobada.

L’acte es va tancar, com ja és habitual amb un berenar elaborat per totes les persones grans, que un any més ens han demostrar que no tan sols tenen habilitat per fer gimnàstica, sinó també per fer unes bones postres.

Agrair un cop més a totes les persones que han participat i han col·laborat per fer possible aquesta XIa cloenda dels cursos de gimnàstica i encoratjar a tothom per tornar-nos a trobar l’any vinent.

 Podeu trobar les totes les fotos de l’acte a www.centrecivicbanyoles.net

 

[Llegir la notícia...]

Pàgina 9 de 13Primera   Anterior   4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  Següent   Última   

 

      

     

escort antalya
ankara escort pendik escort
bodrum escort
huluhub.com
halkali escort halkali escort istanbul escort beylikduzu escort sirinevler escort beylikduzu escort sirinevler escort beylikduzu escort sisli escort