Notícies

Saber crear i dur a terme els nostres objectius

A càrrec de Judit Padrès

Coach personal. Formada en educació social, PNL,coaching i hipnosis ericksoniana

 A vegades volem assolir fites personals però no sabem com arribar-hi o no sabem com posar-nos-hi. El coaching i la PNL ens donen eines per saber planificar-nos i definir què volem amb claredat, de manera que sigui més fàcil assolir-ho. Amb aquesta xerrada podràs conèixer els factors que són importants per definir i concretar al màxim els teus objectius i poder-los portar a terme.

QUAN? dimarts, 19 de gener de 2016 a les 19:30 h

ON?  a la Cúpula- Espai formació de l’Àrea de Benestar Social 

c. Pere Alsius, 12, 3a planta. Banyoles

Més informació:  siad@cbsplaestany.cat -  972 580 388

[Llegir la notícia...]

Presentació de la Guia de recursos per a persones amb discapacitat intel•lectual del Pla de l’Estany

Aquest dijous 3 de desembre, a les 18.30h a l’Auditori de Banyoles, es presenta la Guia de recursos per a persones amb discapacitat intel·lectual del Pla de l’Estany coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat del Pla de l’Estany.

Seguidament es farà la lectura del manifest que aquest any es centra en el lema: “Jo també vull ser independent!”. Per acabar la jornada, a les 17h a la plaça Major, es farà l’enlairada de globus amb llum i una xocolatada a càrrec dels Cuiners de l’Estany.

La Guia ha estat elaborada per la Taula de la Discapacitat del Pla de l’Estany i recull els diferents recursos als quals poden accedir les persones amb discapacitat intel·lectual a la comarca. 

Es dirigeix a les famílies de persones amb discapacitat i també als professionals que els atenen. La guia s’ha elaborat intentant que fos al màxim de simple, clara i entenedora per a tothom. 

[Llegir la notícia...]

20 de novembre. Dia universal dels drets dels infants.
20 de novembre. Dia Universal dels Drets de l'infant.
Aquest any "DRET I IDENTITAT. REPTES DE FUTUR"

[Llegir la notícia...]

10 ANYS DE CDIAP, ANEM CREIXENT!

El passat mes d’octubre el CDIAP (Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç) Pla de l’Estany va celebrar el seu 10è aniversari.

El CDIAP Pla de L’Estany es configura com un servei d’atenció als infants amb algun trastorn en el seu desenvolupament, o amb risc de patir-lo, a les seves famílies i al seu entorn. És per això, que el nostre principal objectiu és el d’oferir, segons un model bio-psico-social, tot el que des de la prevenció i l’assistència pugui potenciar, en aquests infants la seva la capacitat de desenvolupament i de benestar, possibilitant de la forma més complerta la seva integració en el medi familiar, escolar i social, així com la  seva autonomia personal.

El CDIAP Pla de l’Estany depèn de l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, formant part de la Xarxa Bàsica de Serveis Socials de Responsabilitat Pública, integrat en el sistema català de Serveis Socials.

L’equip del CDIAP Pla de l’Estany està constituït per un equip multidisciplinari (logopeda, fisioterapeuta/psicomotricista, psicòloga, psicopedagoga, treballadora social i neuropediatra) que permet la visió de l’infant en la seva globalitat.

La sectorització i planificació territorial del CDIAP, el fa accessible a tots els usuaris,  facilitant la coordinació amb els diferents professionals i institucions que tenen cura dels infants de la comarca del Pla de l’Estany.

Fins abans de la creació del CDIAP Pla de l’Estany, novembre de 2005, tots els infants de la nostra comarca amb algun trastorn en el seu desenvolupament o amb el risc de patir-lo calia que es desplacessin al CAD Girona, amb els inconvenients que això suposava, prova d’això és que en aquells moments el CAD Girona atenia 6 de la nostra comarca i durant aquest anys el CDIAP Pla de l’Estany ha atès una mitja de 185 infants l’any.

La gran majoria dels casos són derivats pels serveis educatius, seguits dels serveis mèdics, els Serveis  Socials i de la pròpia família.

A més, d’aquesta atenció directa als infants i a les seves famílies, el CDIAP Pla de l’Estany porta a terme diverses tasques a nivell de prevenció, a través de Jornades i tallers dirigits tant a professionals com a famílies. També, organitza xerrades adreçades a les famílies per tal d’ajudar-les en la criança i l’educació dels seus fill/es. 

[Llegir la notícia...]

FLORS PER A L'ENVELLIMENT ACTIU A BANYOLES
El passat dia 1 d'octubre va ser el dia Internacional de la Gent Gran i des del servei FEM COMPANYIA es va preparar a la Plaça dels Turers una parada per vendre flors per al'envelliment actiu. Adjuntem reportatge fet per Banyoles Televisió.

Reportatge

[Llegir la notícia...]

Torna Fem ciutat: itneraris culturals

El passat dimecres dia 30 de setembre vam reiniciar els itineraris culturals del projecte Fem ciutat organitzats conjuntament amb el Casal de la Gent Gran de Banyoles i el servei Fem Companyia.

L’ últim dimecres de cada mes, la gent gran de la comarca té l’oportunitat de desplaçar-se des del Casal de la Gent Gran fins a un indret diferent per poder gaudir d’una visita guiada. El primer itinerari de la temporada -i el setè des  que va començar el projecte- va ser al Molí paper de la Farga on la Mamen ens va fer una extensa explicació sobre la història del paper, del local i, fins i tot, vàrem poder elaborar  paper, recuperant velles tradicions i el  saber fer artesanal.

[Llegir la notícia...]

Abans no arribi el fred, FEM una sortida a la platja

Per acomiadar l’estiu, 80 persones grans acompanyades per l’ l’equip del Fem Companyia, vàrem fer una sortida a la platja de Riells, amb  l’objectiu d’acostar a la platja  les persones usuàries del Fem companyia que no tenen la oportunitat d’anar-hi. Moltes d’aquestes persones , només veuen al mar en aquesta ocasió i per a nosaltres és un privilegi poder-les acompanyar i veure-les gaudir.

Dos autocars, visites a les botigues, tapes de calamars a la romana, un toc amb vistes al mar i una parada a la fàbrica d’anxoves abans de marxar a casa, aquests van ser alguns dels ingredients que descriuen aquesta excursió, a part de la xerinola, l’alegria i l’agraïment del grup.

[Llegir la notícia...]

Reconeixement de la feina feta

El passat dia 23 de setembre, el Diari de Girona es feia ressò del reconeixement que el Conseller Boi Ruiz feia de diferents projectes. Un d'ells era la gestió integrada de recursos socials i de salut al Pla de l'Estany del Cat Salut, la Clínica Salus i l'Àrea de Benestar Social del Pla de l'Estany. Us adjuntem link per tal que pugueu accedir a la notícia completa.

Diari de Girona

[Llegir la notícia...]

Cicle de Cinema per a la Inclusió Social

L'ÀREA DE BENESTAR DEL CONSELL ENCETA UN NOU CICLE DE CINEMA PER LA INCLUSIÓ SOCIAL PER REFLEXIONAR SOBRE LA SALUT MENTAL

La 5à edició del Cicle de Cinema per la Inclusió Social, que en aquesta edició porta per títol “Una realitat desajustada. La salut mental”, s’enceta dimarts vinent, 6 d’octubre, coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, amb la tragicomèdia titulada “Sólo te tengo a ti”, de Laetitia Colombani, a les 21h i al Museu Darder de Banyoles.

Per inaugurar aquest cicle es comptarà amb la presència de Juan Bellido,  psiquiatre i piscoanalista expert en cinema i salut mental, que ha participat com a ponent en cicles organitzats per Caixaforum així com també en conferències i taules rodones relacionats amb salut mental i cinema. Juan Bellido, a banda de presentar la primera sessió, també ha assessorat en la programació d’aquest cicle.

Aquest cicle, que s’organitza des del Pla Local d’Inclusió Social de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, pretén reflexionar sobre aquest tabú que encara pesa sobre la societat i pretén posar coneixement sobre els efectes de la malaltia a les persones afectades i al seu entorn. Per tal d’aprofundir en la temàtica, en cadascuna de les sessions del cicle hi haurà un especialista diferent que presentarà la pel·lícula i explicarà els seus aspectes més rellevants.

El cicle compta amb quatre sessions gratuïtes que tindran lloc al Museu Darder de Banyoles. Les tres primeres es projectaran en dimarts i la última tindrà lloc un diumenge. En concret, s’oferiran les següents pel·lícules:

          - Dimarts 6 d’octubre: “Sólo te tengo a ti” (Laetitia Colombani / França / 2002).

- Dimarts 27 d’octubre: “Lars y una chica de verdad” (Craig Gillespie / Estats Units / 2007).

- Dimarts 17 de novembre: “La habitación del hijo” (Nanni Moretti / Itàlia / 2001).

- Diumenge 13 de desembre: “Some voices” (Simon Cellan / Gran Bretanya / 2000).

[Llegir la notícia...]

Dia Europeu Contra el Tràfic de Persones

El dia 18 d’octubre es el DIA EUROPEU CONTRA EL TRÀFIC DE PERSONES, tindrem a Banyoles un representat de l’associació ESCLAVITUD XXI, fent una xerrada sobre l’esclavitud sexual al segle XXI.

  • La ONU calcula que, actualment hi han uns 27 milions d’esclaus en tot el món.
  • De 600.000 a 800.000 persones son traficades en el món anualment. Aproximadament un 80% son dones i nenes, i fins un 50% son menors.
  • Segons un article en El País el 17 de maig de 2009 “hi ha 400.000 prostitutes a Espanya i el 90% exerceix l’activitat contra la seva voluntat.
  • Al menys 18.000 dones son traficades cada any per ser explotades sexualment a Espanya (Informa de la Guàrdia Civil. 20 minutos 26-3-2008)

Esclavitud XXI es una associació centrada en lluitar contra qualsevol forma d’esclavitud que s’estigui produint actulament, en especial les que tenen lloc al nostre país, incloent el tràfic de persones, la prostitució i les feines forçades.

Mentre hi hagi persones que comprin dones com si fossin objectes, n’hi haurà d’altres disposades a vendre-les.

QUE EL TRÀFIC DE PERSONES ACABI TAMBÉ DEPÈN DE TU.

Més informació: https://www.facebook.com/events/1618429898407533/

Preu: Gratuït

Data: Diumenge 18 d’octubre del 2016

Hora: 18h

Lloc: CCFEAM BANYOLES
         C/ Concòrdia de les aigües de l’Estany, nº 40

Organitza: CCFEAM BANYOLES 

[Llegir la notícia...]

Pàgina 8 de 13Primera   Anterior   3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  Següent   Última   

 

      

     

escort antalya
ankara escort pendik escort
bodrum escort
huluhub.com
halkali escort halkali escort istanbul escort beylikduzu escort sirinevler escort beylikduzu escort sirinevler escort beylikduzu escort sisli escort