Notícies

Reconeixement a l’Inter 12/90 i el Cicle de Cinema per la Inclusió Social com a Bones Pràctiques Locals
25, de febrer 2019 10:29

El dijous 14 de febrer va tenir lloc a l’Auditori AXA de Barcelona l’acte de reconeixement als municipis de Catalunya que han obtingut el Certificat de Bona Pràctica de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’estudis autonòmics i locals pels seus projectes innovadors i de qualitat. La Regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Banyoles, Ester Busquets, va anar-hi en representació dels dos projectes seleccionats de l’àrea de Benestar Social.

El projecte Inter 12/90 del Servei Fem Companyia i del Pla de Ciutadania i Immigració s’ha valorat pel seu contingut intergeneracional i intercultural. Persones grans expliquen la seva història de vida a alumnes de 6è de primària que en molts casos no tenen l’oportunitat de relacionar-se amb altres persones grans que no siguin del seu entorn familiar. Les persones grans es senten útils perquè la seva experiència fa reflexionar als infants, i aquests donen valor a la figura de les persones grans. El 2019 tindrà lloc la 10a edició del projecte que es porta a terme a l’Escola Pla de l’Ametller.

El Cicle de Cinema per la Inclusió Social del Pla Local d’Inclusió Social s’ha valorat pel seu procés d’organització. Cada any es sensibilitza a la ciutadania sobre una problemàtica que pot generar exclusió social i es treballa amb persones expertes per tal de decidir els continguts a tractar i dissenyar la programació. Les propostes cinematogràfiques s’escullen en molta cura, per tal que siguin de qualitat i tractin la problemàtica d’una manera realista, directa i rellevant. El 2019 tindrà lloc la 9a edició d’aquest Cicle i tracta sobre el racisme i s’organitza juntament amb el Pla de Ciutadania i Immigració.